JONG CD&V Genk

de officiële website van de Christelijk, Democratisch & Vlaamse Jongeren uit Genk

Aug-31-12

Verkiezingen 2012

Posted by Sofie

Liesbet Gabriels 5e plaats provincieraad

Ik ben Liesbet Gabriels, 31 jaar en gehuwd. Ik studeerde sociologie aan de KULeuven en werk sinds enkele jaren als coördinator van de lokale dienstencentra bij OCMW Genk.
Ik ben kandidaat voor de provincieraad omdat me dat erg interesseert, maar zeker - en vooral - omdat politiek over mensen gaat, over u en over ieder van ons.
De mens staat voor mij centraal, zowel op mijn werk als in mijn vrije tijd. Ieder mens is uniek en om die reden wil ik me voor u inzetten in de provincieraad!
De provincieraad draagt bij tot het welzijn van de burger en tot een duurzame ontwikkeling van het provinciale gebied.
Stem nr 5 op de provincieraadslijst, zodat ik mijn steentje kan bijdragen.

Giel Valkeneers 3e plaats gemeenteraad

Ik ben Giel, geboren en getogen in Genk- Boxbergheide, zoon van Luc Valkeneers en Marijke Van Reppelen. Met mijn 22 jaar ben ik meteen de jongste kandidaat op deze lijst.

* www.gielvalkeneers.be

Ik ben al enkele jaren met veel passie groepsleider van Scouts Genk-Centrum en lid van de Genkse jeugdraad. Ik geloof dat ons sterk jeugdbeleid & jeugdhuis meer Genkse jongeren kan aanspreken!

Als student burgerlijk ingenieur in de energie aan de K.U.Leuven, wil ik ook graag een brugfiguur zijn tussen de K.U.Leuven en het nieuwe Energyville project in Waterschei. Ik ben ervan overtuigd dat dit een enorm belangrijk initiatief is om de Genkse jeugd een job en toekomst in eigen stad te geven!

Als gedreven nieuwe kandidaat wil ik me hier graag voor inzetten!

Sara Roncada 4e plaats gemeenteraad

Ik ben Sara Roncada, 29 jaar, samenwonend met Steven Bijnens. Ik woon ik het centrum maar ben opgegroeid in Termien. Na mijn studies Politieke wetenschappen en Overheidsmanagement aan de KULeuven, trok ik terug naar Genk. Hier werk ik al enkele jaren bij ASAP.be.

Groeiend Genk. Onze stad groeit in snel tempo. Ik geloof dat alle inwoners moeten kunnen meegroeien. Genk en de Genkenaren barsten van het potentieel en talent. Door in te zetten op tewerkstelling, opleiding en vrijetijdsbeleving kunnen we dit ten volle benutten.

Gevarieerd Genk. Onze stad kent een grote variëteit aan inwoners: gedreven Genkenaren met elk hun eigen talent en visie. Dankzij mijn job bij ASAP kom ik dagelijks in aanraking met deze verschillende mensen. Ik wil er dan ook voor gaan om al deze diverse talenten in Genk te bundelen tot één Genks succesverhaal.

Schenk mij je vertrouwen en samen groeien we verder!

Marlies Oyen 6e plaats gemeenteraad

Ik ben Marlies Oyen, 23 jaar, en woon samen met mijn vriend Sus Bronckaers in Genk. Ik studeerde logopedie en audiologie aan de Vesalius hogeschool te Gent. Sinds 2011 werk ik als audiologe bij het hoorcentrum Amplifon en vanaf september 2012 ben ik gestart met een eigen logopediepraktijk.

In het werkveld werk ik zowel met jongeren als met ouderen, daarom wil ik ook in de politiek een brug slaan tussen jong en oud.

Ik stel mij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen omdat ik niet aan de zijlijn wil staan, maar ik wil actie ondernemen om van Genk een nog betere stad te maken.

Ga zeker eens een kijkje nemen op mijn site www.marliesoyen.be om meer over mij te weten te komen!

Claudia Guarraci 8e plaats gemeenteraad

Mijn naam is Claudia Guarraci, 23 jaar en geboren en getogen in Genk, Waterschei, Hoevenzavel. Ik ben de dochter van Pino en Patricia Guarraci - Maruca en de zus van Giuliano Guarraci. Momenteel studeer ik mijn laatste jaar Pop & Rock muziek aan de PHLMusic te Hasselt én ben ik begonnen aan mijn lerarenopleiding.

Ik ben blij dat ik mijn jeugdjaren in Genk doorbreng. Stad Genk doet veel voor de Genkenaren en ik zou hier graag ook mijn steentje toe bijdragen. Meebouwen aan onze groeiende ondernemende stad, waar jong en oud zich thuis voelt! Daarom stel ik me kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als jonge Genkse ken ik de noden van de Genkse jeugd en daar wil ik me voor inzetten! Op de vraag “Wat valt er in Genk te beleven vandaag?”, wil ik een duidelijk antwoord kunnen bieden. Het zou fijner zijn als de Genkse jeugd in Genk kan blijven om wat te gaan doen! Ik wil niet toekijken en enkel maar denken aan de dingen die ik zou veranderd hebben. Ik wil mezelf actief kandidaat stellen omdat ik mij ook actief wil inzetten voor onze stad. Maar hiervoor heb ik jullie stem nodig!

De standpunten waar ik, als Jong CD&V’er, voor wil gaan zijn;

- Een bowling in Genk;
- Meer diversiteit aan uitgaan in Genk (een discotheek, dans-cafe’s, een evenementen plein waar alles bijeen ligt,… de mogelijkheden zijn er alvast);
- Werken in Genk; de Genkenaren moeten meer werkmogelijkheden krijgen in hun eigen stad;
- Betaalbaar wonen in Genk; de Genkenaren moeten een leven kunnen opbouwen aan betaalbare prijzen in hun eigen stad;
- ‘Hangjongeren’ moet kunnen zolang ze respect tonen tegenover hun omgeving.

Vertrouw in mij, vertrouw in Genk.

Samen gaan wij voor Genk!

Stem GUARRACI Claudia Plaats nr. 8.

Tine Lenaerts 11e plaats gemeenteraad

Tine Lenaerts, 24 jaar, na even gewerkt te hebben nu terug aan het studeren op de PHL om straks in het secundair les te geven. Geboren en getogen in Sledderlo. Actief geweest bij speelplein Mushi en bij de CM.
Onder het motto ‘Alles kan beter!’ stel ik mij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Als lerares in spe wil ik mij volledig inzetten voor de opleiding en vrijetijdsbesteding van jongeren in Genk, dat ook zij kans maken op een veelbelovende toekomst.

Jessinka Nurski 16e plaats gemeenteraad

www.jessinkanurski.be

Mijn naam is Jessinka Nurski, ben 33 jaar, gehuwd met Daan Ketelslegers en mama van een dochtertje van 6 jaar: Syrah.

Als regentes in de vakken wiskunde, economie en biologie geef ik les aan de Don Bosco school in Boxbergheide.

Sinds 2006 ben ik de voorzitster van het wijkbestuur CD&V Winterslag.

Als jonge mama, als leerkracht en als wijkvoorzitster wil ik me inzetten voor jonge gezinnen, waaronder ook onze kansarme en allochtone gezinnen. Daarom wil ik mijn aandacht richten op wat jonge mensen nodig hebben om te slagen in onze maatschappij:

- Goed onderwijs met kansen voor iedereen
- Betaalbare woningen in aangename wijken
- Voldoende en degelijke kinderopvang
- Een groene, gezonde leefomgeving

Om me hiervoor ten volle te kunnen engageren, hoop ik op uw steun!

Tags:

Comments are closed.