Archive for oktober, 2013

Okt-15-13

Posted by Sofie

Eén jaar na de gemeenteraadsverkiezingen wil JONGCD&V-GENK het bestuursakkoord van CD&V en PROgenk onder de aandacht brengen. Met een ludiek actieplan neemt JONGCD&V-Genk het op voor alle jonge Genkenaren.

Tien actiepunten zullen op een ludieke manier worden voorgesteld vlak voor de gemeenteraad van donderdag 17 oktober om 20u. Een groot dartboard van de stad Genk zal in de inkomhal van de bibliotheek, waar de gemeenteraad plaats vindt, hangen. Alle schepenen en de burgemeester mogen een pijltje gooien, waarbij iedere pijl voor één actiepunt staat. Enkele actiepunten zijn de GAS-boetes, studentenprijzen in de horeca, meer ontspanningsmogelijkheden …

‘Ieder actiepunt wordt ondersteund met een voorwerp dat voor de inkom van de gemeenteraad wordt tentoongesteld’, aldus voorzitter Wouter Warnants. ‘Zo zal een kinderkoets de flexibelere uren voor kinderopvang aankaarten, een bowlingbal staat symbool voor voldoende ontspanningsmogelijkheden voor de jongeren.’ ‘Daarnaast zal de burgemeester ook met een kam door zijn haar moeten gaan om zo ons actiepunt ‘met de kam door de GAS-boetes’ aan te halen.’ Tijdens het gooien van de pijltjes zal ieder actiepunt kort worden toegelicht. Nadien krijgen alle gemeenteraadsleden een flyer waarin meer uitleg staat.

‘Nu maar hopen dat alle schepenen goed kunnen gooien!’ besluit Wouter Warnants.

Meer info

Donderdag 17 oktober 2013

19u30 (voor aanvang van de gemeenteraad)

Zaal ‘De Ontdekking’, Bibliotheek Genk (Stadsplein 3, 3600 Genk)

Average Rating: 5 out of 5 based on 205 user reviews.

Tags: