JONG CD&V Genk

de officiële website van de Christelijk, Democratisch & Vlaamse Jongeren uit Genk

Archive for december, 2012

Tom Vandenkendelaere uit Roeselare nieuw nationaal voorzitter JONGCD&V

Op zaterdag 8 december werd Tom Vandenkendelaere uit Roeselare verkozen als nieuwe nationale voorzitter van JONGCD&V met 51,77% van de stemmen. Hij haalde het in een spannende strijd van zijn tegenstander, de 24-jarige Sam Voeten uit Merksem. Vandenkendelaere gaat de jonge Christendemocraten van Vlaanderen de volgende twee jaar leiden.

Met zijn credo “Live up to the Challenge” speelde Vandenkendelaere succesvol in op de roep naar vernieuwing binnen de beweging. Tom maakte van interne kennisuitbreiding en openheid naar de Vlaamse jongeren toe de speerpunten van zijn campagne.

JONGCD&V zal een sleutelrol spelen op het inhoudelijk CD&V-Congres in 2013. De eerste opdracht wordt echter de opmaak van een duidelijke prioriteitenagenda op basis van dialoog met de lokale afdelingen.”

Vandenkendelaere krijgt een zevenkoppig nationaal bureau naast zich dat in Lokeren verkozen werd. Samen beginnen ze aan een termijn van twee jaar.

Nationale bureauleden:

Hannelore Goffin, Leuven

Rafael Vermeiren, Aalst

Frederik Meulewaeter, Aalst

Britt Schouppe, Knokke-Heist

Felix De Clerck, Zwevegem

Dries Cools, Brussel

Saskia Boone, Hamme


Wie is Tom?

Tom Vandenkendelaere (28) is een geboren en getogen Roeselarenaar. Tom is werkzaam op de FOD Buitenlandse Zaken waar hij bevoegd is voor de landendesk Vietnam en voor de voorbereiding van de Handelsmissies geleid door Prins Filip. Daarvoor werkte Tom mee aan de voorbereiding van de 8eAziatisch-Europese Top die doorging in oktober 2010 in Brussel. Tom studeerde af als licentiaat vertaler Engels-Duits aan het Franstalige Institut Libre Marie Haps en behaalde nadien een master in internationale betrekkingen aan de Britse University of Kent. Deeltijds werkt hij nu nog een doctoraatsthesis af over de Duits-Poolse relaties sinds 1992. In zijn weinige vrije tijd interesseert Tom zich voor rally, volleybal en wielrennen.

Contact:

Tom Vandenkendelaere

0479/39.05.57

@tomvdkendelaere

tomvandenkendelaere@yahoo.com

www.tomvandenkendelaere.be

Tags: